Aanleveren

Pas na aanleveren van een goed deugdelijk bestand, kan men uitgaan van de aangegeven levertijd.
Het is daarom van belang dat de bestanden zo goed mogelijk worden aangeleverd, zodat de productie gelijk in gang kan worden gezet.

Om deze procedure zo soepel mogelijk te laten verlopen, vragen wij u daarom zorgvuldig onze aanlever specificaties door te nemen en deze op te volgen.
Aanleverspecificaties

Onze prints worden digitaal geprint. De bestanden voor de prints dienen daarom dus in CMYK te worden aangeleverd.

Wij accepteren geen Indesign of Quarkxpress.

Bij gebruik van foto's / plaatjes (pixel bestanden) voor textiel doeken dient men min. 100 dpi op ware grootte over te houden. Let op! Dit is de minimale aantal dpi's dat nodig is om een goede digitale print af te leveren. Een hogere dpi is mogelijk, echter de bestanden worden hierdoor in veel gevallen veel de zwaar. Zware bestanden kosten zowel u als ons onnodig veel tijd. De bestanden dienen als JPG te worden opgeslagen.

Bij het aanleveren van zogenaamde vector bestanden, is het van belang dat alle teksten worden omgezet naar letter contouren. De bestanden kunnen op 10% worden opgemaakt, zodat de bestands grootte kan worden beperkt. Let op! Er mogen geen gekoppelde bestanden in de opmaak zitten! Dit ter voorkoming van missende koppelingen in de te printen opmaak. Wij accepteren alleen AI (< CS3) of EPS (< CS3).

Indien mogelijk, raden wij u aan om met Coated PMS kleuren te werken, zodat wij deze als kleur referentie kunnen gebruiken.


In onderstaand schema vindt u nogmaals de aanleverspecificaties op een rij.

pixel bestanden   opmaak in CMYK
- - -
    voor textiel 100 dpi ware grootte
schaal 1:10 = 100 dpi
schaal 1:10 = 1000 dpi
etc.
- - -
    opslaan als JPG hoogste kwaliteit
     
vector / contour bestanden   opmaak in CMYK
- - -
    alle teksten in letter contouren
- - -
    geen gekoppelde bestanden
- - -
    indien mogelijk PMS kleuren gebruiken
- - -
    opslaan als AI (< CS3) of EPS (< CS3)